Dumoulin krijgt autobiografie: 'Ik vind het heel bijzonder om de avonturen opnieuw te beleven'

Tom Dumoulin is een klein jaartje gestopt als wielrenner, maar hij staat nog volop in de belangstelling. En dat zal niet minder worden.

Amstel Gold Race 2023 elite

Dumoulin gaat namelijk samen met auteur Nando Boers zijn levensverhaal op papier zetten. Van zijn prille begin als wielrenner tot zijn doorbraak in het profpeloton en van de succesvolle Giro d'Italia 2017 tot de problemen die hij ervoer in zijn laatste seizoenen als wielrenner. Dumoulin keert samen met Boers terug naar de plekken die belangrijk voor hem zijn geweest.

"Ik vind het heel bijzonder om het verhaal van mijn carrière nu samen met Nando te gaan schrijven", reageert Dumoulin. "De avonturen opnieuw te beleven, de achtergronden achter de successen en de teleurstellingen uit de doeken te doen, de herinneringen terug te halen en te kunnen delen." De autobiografie van Dumoulin zal in juni 2024 verschijnen.

Momenteel is de Limburger regelmatig te zien in de media. Hij is als analist verbonden aan de NOS en verschijnt bovendien regelmatig in Belgische media. Zo zat hij onlangs nog in de podcast Wielerclub Wattage, waar hij vertelde over waarom Remco Evenepoel volgens hem er goed aan doet de Tour de France te rijden.

Pelotonpraat
  • Photo: Davy Rietbergen/Cor Vos © 2023