Alberto Dianese wint Giro-rit ondanks legio tegenslagen: 'Vandaag voelde ik me pas voor het eerst weer goed na maag- en ademhalingsproblemen'

Alberto Dainese doorstond heel wat moeilijkheden in deze Giro, maar won vandaag toch nog een etappe.

Giro d'Italia 2023 - 106th Edition - stage- 17

Alberto Dainese won woensdag voor het tweede opeenvolgende jaar een etappe in de Giro. De Italiaanse sprinter was Milan en Mathews net de baas. Na afloop was hij zeer te spreken over het behaalde resultaat. "Dit is echt te gek. De eerste sprints gingen niet volgens plan, de resultaten lieten te wensen over. Maar ik ben blij dat het team in mij bleef geloven."

Ondanks dat Dainese vandaag een rit won in de Giro, was het tot nog toe niet gemakkelijk om zich staande te houden binnen het peloton. Zondag kwam hij bijna buiten tijd binnen en de fysieke gesteldheid was lange tijd ook niet om over naar huis te schrijven. "De voorbije dagen heb ik behoorlijk last gehad van maag- en ademhalingsproblemen, vandaag voelde ik me voor het eerst weer een beetje goed. Ik ben blij dat ik meteen kon tonen wat ik waard ben."

De lead-out van Team DSM ontspoorde in de laatste kilometer, het vereiste een behoorlijke inspanning om überhaupt aan sprinten toe te komen. "Mayrhoffer deed het in eerste instantie super, ik zat geweldig gepositioneerd. Maar op een gegeven moment raakten we elkaar kwijt en moest ik een klein gaatje dichten. Gelukkig liep het alsnog goed af."

"De Giro is tot nog toe heel lastig geweest, maar ik ben ontzettend gelukkig met dit resultaat. Het was allemaal niet mogelijk geweest zonder het team, ik ben hen zeer dankbaar", besluit Dainese.

Achtergrond
  • Photo: Ilario Biondi/SCA/Cor Vos © 2023