Arne Marit tot tranen toe geroerd na mislopen etappezege in de Giro: 'Het is f*cking ongelooflijk, ik had de benen om te winnen'

Arne Marit was hevig geëmotioneerd na afloop van de etappe van donderdag. Wegens mechanische pech liep hij een kans op dagsucces mis.

Scheldeprijs 2023 elite men

Arne Marit heeft zich deze Giro gepresenteerd als tosprinter in wording. De 24-jarige Belg behaalde al een aantal mooie ereplaatsen, maar het is hem vooralsnog niet gelukt om te winnen. Donderdag leek hij in perfecte positie af te stevenen op een sprintzege, maar op het moment moment suprême sloeg het noodlot toe. Wegens mechanische mechanische problemen kwam hij niet verder dan de twaalfde plaats.

"Ik had echt het gevoel dat ik kon winnen vandaag, maar dit is fucking ongelooflijk. In volle sprint schoot mijn ketting van het buitenblad naar het het binnenblad. Ik ben er kapot van", vertelde een geëmotioneerde Marit vlak na de finish.

De Giro is tot nog toe bijzonder zwaar geweest, vooral de sprinters hebben het bij tijd en wijle zwaar te verduren gehad. Dat geldt zonder meer ook voor Marit. "Ik heb twee weken lang gevochten om hier te komen en heb veel zware ritten overleefd. Ik voelde me de hele dag fantastisch en zat perfect gepositioneerd in de finale, maar kreeg niet de kans om het af te maken."

De Belg van Intermarché - Circus - Wanty kon zijn tranen maar moeilijk bedwingen gedurende het interview. "Hier heb ik twee weken lang naartoe geleefd. Ik heb echt alles gegeven en ik had de benen om mijn eerste etappe in een grote ronde te  winnen. Ik heb echt geen woorden voor wat er is gebeurd, ik had zó graag een etappe willen winnen in deze Giro."

Giro d'Italia
  • Photo: Peter de Voecht/PN/Cor Vos © 2023