Thomas weerstaat aanvallen Roglic: 'Hij maakte het me super lastig, maar ik heb volgehouden'

Rozetruidrager Thomas hield zich goed staande in de etappe van vandaag, de Brit beantwoorde de aanval van Roglic op adequate wijze en pakte tijd ten opzichte van Almeida.

Giro d'Italia 2023 - 106th Edition - stage- 18

De klassementsrenners kregen een flinke test voorgeschoteld in de achttiende etappe van de Giro. rozetruidrager Geraint Thomas hield zich, ondanks een uitvalpoging van tegenstrever Primoz Roglic, goed staande. "Het was een prima dag, we kunnen weer een lastige beproeving afvinken. Ik ben blij", vertelde de Brit aan de finish.

In de finale van de etappe lagen er een flink aantal hoogtemeters voor de wielen. Op de steile flanken van Coi ontbond Roglic zijn duivels. Alleen Thomas was in staat om te volgen, Almeida loste de rol en verloor twintig seconden. "Het was echt superlastig. Roglic hanteerde veel tempowisselingen toen hij aanviel, maar ik heb het volgehouden."

De rit van donderdag was de eerste van drie loodzware etappes in de Dolomieten. Vrijdag staat de koninginnenrit van de Italiaanse grote ronde op het programma. Thomas heeft een duidelijk doel voor ogen in deze laatste week."Er komen nog twee hele lastige dagen aan. Het is zaak dat ik consistent blijf en geen tijd verlies."

"Dinsdag had Roglic een slechte dag, vandaag was Almeida minder. Het is aan mij om te zorgen dat ik op alle aanvallen een antwoord heb. We bekijken het dag per dag, klim per klim", besluit de huidige klassementsleider.

Giro d'Italia
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023