Echtgenote Primoz Roglic: 'We hebben een hele moeilijke winter achter de rug als familie'

Lora Roglic had postgevat op Monte Lussari en zag haar echtgenoot van dichtbij naar de eindzege in de Giro d'Italia knallen.

De beestachtige klimtijdrit naar de top van Monte Lussari heeft voor het beloofde spektakel gezorgd. Primoz Roglic was 40 seconden sneller Geraint Thomas, knalde naar de zege én veroverde op die manier in extremis nog het roze. Drie jaar geleden verloor hij op een identieke manier nog de Tour tijdens een klimtijdrit naar La Planche des Belles Filles.

Lora Roglic, met wie Primoz Roglic twee jaar geleden in het huwelijksbotje stapte, stond haar man op 600 meter van de top aan de moedigen, samen met heel wat Sloveense fans. Monte Lussari ligt immers vlakbij de Sloveense grens (en de plek waar Roglic in 2007 met het nationale schansspringteam goud won op het WK).

"Vanaf het begin was deze dag al waanzinnig. Ik zag zoveel Sloveense vlaggen", vertelde de echtgenote van Roglic aan Eurosport. "Deze dag was toen al een cadeautje, wat er ook zou gebeuren."

Kettingproblemen

Even leek het drama van La Planche des Belles Filles zich te herhalen, toen Roglic stil stond na kettingproblemen. "Op de plek waar wij stonden was er geen signaal. We waren aan het bellen met anderen, zoals vroeger. Toen ik vernam dat zijn ketting eraf lag, dacht ik: "Ach, hij heeft zijn best gedaan, het is zoals het is."Roglic verloor door het pechgeval 20 seconden, maar roze trui Geraint Thomas kraakte bergop. "Mensen renden achter me aan en riepen: ‘Hij heeft 35 seconden!’ Er gingen toen en er gaan nog steeds zoveel gevoelens door me heen."

Comeback

Naast de Giro, reed Roglic dit voorjaar Tirreno-Adriatico en de Ronde van Catalonië, die hij ook beiden wist te winnen. Best wel straf, want de Sloveen heeft een moeilijke winter achter de rug. Hij werd geopereerd aan de schouder en stond voor een lange revalidatie, na een harde val in de Vuelta.

"Als ik eerlijk moet zijn, . Primoz is een echte sportman die gemotiveerd is om elke dag beter te doen. Dan is het moeilijk om jouw tijd te nemen, de blessure te laten herstellen en vanaf 0 weer op te bouwen."

"Voorafgaand en tijdens deze Giro gebeurden er ook veel dingen, maar hij bleef positief. Ik ben blij dat aan het einde de rollen nog werden omgedraaid. Zoiets hebben we nog nooit meegemaakt. Ik ben nu vooral heel moe", aldus Lora Roglic.

Giro d'Italia
  • Foto: Instagram/loraroglicklinc