Arkéa-Samsic gaat volgend jaar in zee met nieuwe sponsor en ondergaat naamswijziging

De Franse hotelketen B&B Hotels keert in 2024 terug in het peloton. Ze wordt hoofdsponsor bij Arkéa-Samsic.

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - stage- 11

Arkéa-Samsic zal vanaf volgend seizoen Arkéa-B&B Hotels heten. De Franse formatie van manager Emmanuel Hubert, die sinds dit seizoen deel uitmaakt van de WorldTour, sloot een deal met de Franse keten van budgethotels tot eind 2025.

B&B-hotels was eerder al hoofdsponsor van het procontinentale team B&B-Hotels KTM. Eind vorig jaar werd de ploeg opgedoekt, nadat grote baas Jérôme Pineau niet de nodige financiële middelen vond om verder te gaan.

"We waren bedroefd door het onverwachte einde van de door ons gesponsorde wielerploeg", vertelt Vincenet Quandalle, algemeen directeur bij B&B Hotels in een persbericht. "Het team vond niet de nodige sponsors om de ambities te financieren, en we konden het niet alleen aan."

Manager Emmanuel Hubert is enthousiast over de nieuwe samenwerking. "Het binnenhalen van B&B HOTELS als nieuwe titelsponsor, van 1 januari 2024 tot eind 2025, is een belangrijke stap om in de toekomst tot de absolute wereldtop in het professionele mannen- en vrouwenwielrennen te behoren."

Samsic, partner sinds 2018, verdwijnt dus uit de naam, maar blijft wel aan de ploeg verbonden. "Ze speelden een belangrijke rol in onze ontwikkeling en zullen ons de komende seizoenen blijven steunen."

Nieuws
  • Photo: Ivan Benedetto//SCA/Cor Vos © 2023