Wielrennen op tv: de Dauphiné en koersen in de lage landen deze week!

Deze wielerweek staat voornamelijk in het teken van de Dauphiné, maar er is meer! Wij hebben het programma voor je op een rijtje gezet.

Critérium du Dauphiné 2023 stage 1

Het wielercircus dender weer in volle vaart door. Deze week staan er een aantal mooie koersen op het programma, waaronder het Criterium du Dauphiné! Wij hebben het volledige weekmenu voor je op een rijtje gezet.

Criterium du Dauphiné (4-11 juni)

De Dauphiné is één van de belangrijkste voorbereidingskoersen in aanloop naar de Tour de France. Een breed scala aan toppers komt deze week bijeen om een loodzwaar klimparkoers te bedwingen, onder anderen Jonas VingegaardEgan BernalMikel LandaEnric MasAdam Yates en vele andere toppers doen mee.

Eurosport zendt niet alles integraal uit, maar zij zijn er wel bij wanneer de finales zich ontvouwen. Houd de tv-gids dus goed in de gaten voor de actuele uitzendtijden. Sporza is er iedere dag om 15.45 bij op Één.

ZLM Tour (7-11 juni)

Er wordt deze week ook gekoerst op Nederlandse bodem. De ZLM Tour kan rekenen op de aanwezigheid van een aantal ijzersterke sprinters. Waaronder Mark Cavendish, hij hoopt zijn goede vorm in de Giro een vervolg te geven in Nederland. Maar andere snelle mannen zoals Olav KooijArvid de Kleijn en Sam Welsford doen ook mee.

Eurosport zendt de koers voornamelijk online uit, maar de tv-kijkers kunnen gelukkig nog terecht bij Omroep Brabant en/of Zeeland. Hier worden ook dagelijks beelden getoond van de wedstrijd.

Dwars door het Hageland (10 juni)

In eerste instantie stond Mathieu van der Poel op de rol voor de Ronde van Zwitserland, die volgende week begint. Maar bij nader inzien koos hij toch voor de dubbel Haagland - Ronde Van België in aanloop naar La Grande Boucle. Hij wordt vergezeld door een aantal sterke coureurs zoals Florian VermeerschGiacomo Nizzolo, en Aleksander Kristoff

De wedstrijd start zaterdagmiddag om 13:00 uur. Vanaf 15:10 uur doet Sporza live-verslag. Eurosport start rond diezelfde tijd met de online uitzending.

Wereldbeker Mountainbike Lenzerheide

op vrijdag en zondag staat er ook weer een Wereldbekermanche in het mountainbiken op het programma. Na Nove Mesto is het nu in het Zwisterse Nove Mesto te doen. Vrijdag is de shorttrack vanaf een 17.00 te volgen op Eurosport 2 (en online), met eerst de vrouwen en dan de mannen.

De langere cross country is zondag helaas alleen te volgen via de online kanalen van Eurosport. Namens Nederland doet onder andere Puck Pieterse mee. Ze won in Nove Mesto.

Achtergrond
  • Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2023