Kittel kritisch op media-uitingen Lefevere: 'Maar wat hij héél goed kan, is vertrouwen geven aan zijn renners'

Marcel Kittel maakte Patrick Lefevere twee seizoenen mee als ploegbaas. Hij heeft soms gemengde gevoelens bij de uitgesproken Belg.

stage - 3 of the Dubai Tour 2017

In de podcast De Grote Plaat vertelt hij over de verhouding die hij had met Lefevere. "Ik ben het zeker niet met alles eens wat Lefevere doet, maar toen ik in zijn ploeg zat, vond ik hem wel een eerlijke teambaas. Hij geeft je feedback als je wint, maar ook zeker als je niet wint. Rechtstreeks, maar ook in de media. Wat met Bennett gebeurde, kon gewoon niet."

Het mes snijdt wat dat betreft aan twee kanten. "Lefevere is wel iemand met wie je in gesprek kan gaan. Hij leeft voor zijn team, maar dat zie je soms ook in de media helaas als hij zijn team wil beschermen. Dan deelt hij uit naar andere renners. Dat kan ook niet, dat moet intern gebeuren vind ik. Alleen hoe hij voor de sport leeft, is met de volle honderd procent."

De voormalig-topsprinter is uiteindelijk dan ook overwegend positief over Lefevere. "Wat hij heel goed kan, is vertrouwen geven. Ik had een moeilijk jaar achter de rug en toen ik in zijn ploeg kwam zei hij meteen: 'Ik weet dat jij nog steeds de beste sprinter ter wereld bent.' Dat is wat je wil horen. Als topsporter moet je die steun voelen in een team. Dat is wat The Wolfpack is."

Nieuws
  • Photo LB/RB/Cor Vos © 2017