Dit zijn 5 degelijke racefietsen voor minder dan 1500 euro

Wie wil beginnen met koersen, hoeft helemaal geen bedrag met vier nullen neer te tellen voor een goede racefiets!

Wielrennen is zonder twijfel één van de duurste sporten. Je hebt immers heel wat spullen nodig om deze prachtige hobby te kunnen uitoefenen: een racefiets en/of mountainbike, een mooie outfit, helm, raceschoenen, fietscomputer, een voorraad binnenbanden...

De tweewieler neemt de grootste hap uit je budget. Topmodellen gaan vlotjes over de 10.000 euro en voor de allerduurste modellen betaal je evenveel als een auto. Toch hoeft een goede racefiets helemaal niet zo duur te zijn. Er bestaan genoeg goedkopere modellen, die kwalitatief geschikt zijn om zoveel mogelijk plezier uit je fietsrit te halen.

We zetten er voor u enkele op een rijtje met een prijskaartje tot maximaal 1500 euro!

Canyon Endurance 7 RB (1299 euro)

Foto: website Canyon

Canyon is al sinds haar oprichting bijna onklopbaar wat prijs/kwaliteit betreft. Sinds de coronacrisis zijn de prijzen wel gestegen, maar je betaalt nog steeds weinig voor de kwaliteit die je krijgt. Enige nadeel: hun fietsen zijn enkel online te bestellen (daarom kunnen ze de prijzen zo laag houden), en dus moet je de fiets ook zelf opbouwen bij levering.

De Canyon Endurane 7 kost slechts 1299 euro en je krijgt er een heel degelijke shimano 105 groepset voor in de plaats. De fiets weegt 8.46 kilogram, wat uitzonderlijk laag is in deze prijsklasse. Verder is de geometrie gericht op comfort. Ideale beginnersfiets dus!

Giant Contend AR2 (1349 euro)

Foto: website Giant

Ook Giant biedt instapmodellen aan scherpe prijzen aan. De Contend AR2 beschikt over een Shimano Tiagra groepset, die volstaat voor recreanten zonder veel ambitie. Met z'n 9.75 kilogram is het wel een zwaardere fiets, maar in tegenstelling tot Canyon kan je die gewoon in de winkel kopen en beschikt de fiets over schijfremmen.

Cube Attain Race (1199 euro)

Foto: website Cube

Deze Cube Attain Race is de goedkoopste in dit lijstje en beschikt net als het bovenstaande model van Giant over een degelijke Tiagra groepset en schijfremmen. Het gewicht bedraagt 9.9 kilogram.

Sensa Romagna SLE (1299 euro)

Foto: Website Sensa

Sensa is een Nederlands fietsmerk en biedt net als Canyon degelijke fietsen met een geweldige prijs/kwaliteitverhouding. De Romagna SLE is afgemonteerd met Shimano 105, weegt 9.5 kilogram en is dus een meer dan geschikte beginnersfiets, met een prijskaartje van slechts 1299 euro!

Cannondale CAAD Optimo 1 (1499 euro)

Foto: website Cannondale

Het Amerikaanse Cannondale staat garant voor innovatie, maar hun fietsen zijn best wel prijzig. De CAAD Optimo 1 daarentegen is een wedstrijdgerichte fiets voor maar 1499 euro! De geometrie is gericht op prestatie en minder op comfort. De fiets is afgemonteerd met Shimano 105 en het gewicht bedraagt 8.9 kg.

Materiaal
  • Foto: Unsplash/Coen van de Broek