Jumbo-Visma loopt 5 miljoen euro mis omdat sponsor afspraken niet nakomt

Terwijl Jumbo-Visma hard op zoek is naar een nieuwe hoofdsponsor, komt een andere sponsor haar afspraken niet meer na...

CritŽrium du DauphinŽ 2023 stage 3

De Duitse flitsbezorger Gorillas is sinds juli vorig jaar co-sponsor van Jumbo-Visma, maar wil haar sponsorbijdrage niet meer betalen. Het contract loopt nog tot 2024, maar sinds het bedrijf eind vorig jaar is overgenomen door concurrent Getir komt het haar afspraken niet meer na. Volgens Wielerflits zou het gaan om een bedrag van meer dan vijf miljoen euro.

"Er is een overeenkomst die wij uiteraard conform de afspraken nakomen", klinkt het bij Jumbo-Visma. Bij Gorillas willen ze liever niet reageren. Indien het bedrijf blijft weigeren haar sponsorbijdrage te betalen, zou dat een flinke financiële domper zijn voor de Nederlandse succesformatie.

Veel zorgen hoeven ze zich echter niet te maken. Zo zou Visma, de andere hoofdsponsor, bereid zijn om haar sponsorbijdrage te vergroten en zo eventuele tekorten op te vangen.

Jumbo

Ook supermarktketen Jumbo, dat sinds 2015 hoofdsponsor is, wil niet langer samenwerken met Jumbo-Visma. Na 2024 stopt ze definitief met de ploeg te sponsoren. Richard Plugge mag dus opzoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Momenteel lopen er onderhandelingen met meerdere multinationals.

Nieuws
  • Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2023