5 Pooltips waarmee jij het verschil gaat maken deze Tour de France!

De tijd van Tourpooltjes is weer aangebroken! Kies een van deze renners om de 'concurrentie' op kantoor of de sportclub te slim af te zijn.

CritŽrium du DauphinŽ 2023 stage 3

1) Maxim Van Gils

Jan Bakelants noemt hem als verrassing van de Tour de France, Thijs Zonneveld ziet hem mooie prestaties behalen komende weken. Maxim Van Gils is een van de renners die veel genoemd worden als potentiële outsiders. Niet gek, want de Vlaming werd in het voorjaar zevende in de Amstel Gold Race en elfde in Luik-Bastenaken-Luik.

2) Axel Zingle

Hij maakt zijn debuut in een grote ronde, maar Axel Zingle heeft in andere koersen al mooie dingen laten zien. De Fransman werd dit jaar vijfde in de Brabantse Pijl en tiende in de Amstel Gold Race. Verteert de bergjes aardig, en is daarbij ook snel aan de meet.

3) Corbin Strong

Wat voor Zingle geldt, gaat ook voor Corbin Strong op. Al zal de Nieuw-Zeelander zich hoogstwaarschijnlijk ook gaan mengen in massasprints. De 23-jarige Strong toonde zich in goede vorm tijdens de Route d'Occitanie en gaat normaalgesproken een puntenpakker zijn.

4) Tobias Halland Johannessen

Tobias Halland Johannessen is de vooruitgeschoven pion van Uno-X Pro Cycling Team. De Noor, die in 2021 de Tour de l'Avenir won, heeft de volgende stap nog niet kunnen zetten, maar met zijn klimkwaliteiten en zijn punch heuvelop, zou Johannessen zomaar de verrassing van deze Tour de France kunnen worden.

5) Phil Bauhaus

Laat wielerfans een rijtje topsprinters op papier zetten en de naam van Phil Bauhaus wordt er niet snel tussen gezet. De Duitser is op een goede dag echter in staat om de snelste renners van het peloton te kloppen. Kwam in de Ronde van Slovenië twee keer net te kort tegen Dylan Groenewegen, maar is in elk geval in goede vorm.

Achtergrond
  • Photo: Ivan Benedetto//SCA/Cor Vos © 2023