Lambrechtse is sportdiëtiste en foodcoach coördinator van de ploeg en zal er gedurende de Tour de France bij zijn om de renners van de juiste voeding te voorzien. De foodcoachapp is daarbij een belangrijk onderdeel. "We vullen allerlei gegevens in die app in", legt ze uit in De Nieuws BV. "Daar rollen weer getallen uit en daarmee ga ik aan de slag. Ik bouw daar vijf maaltijden per dag uit op."
Ze weet van dag tot dag wat er op het programma zal staan tijdens de Tour de France. Welke gerechten doen het goed bij de renners van Jumbo-Visma? "De Cannelloni met draadjesvlees dat al uren heeft staan pruttelen valt in de smaak. Verder krijgen ze zoete aardappels, veel pasta natuurlijk, veel rijst ook. Maar het is gevarieerd. De renners eten hetzelfde, maar Vingegaard schept wel een andere hoeveelheid op als Van Aert."
Precisiemannetjes
Met de juiste voeding wordt het verschil gemaakt. Jumbo-Visma loopt erin voorop. "Het is ontzettend belangrijk, want renners gebruiken zoveel energie. Na twee weken Tour de France voelen ze van alles, maar twijfelen ze of ze honger hebben of niet. En of ze meer of minder moeten eten. Wij bieden ze een rode draad waardoor ze weten wat ze ongeveer nodig hebben. Ze moeten aanvullen wat eruit gaat en de basis onderhouden met gezonde producten, maar ook met sportvoeding."
Bij Jumbo-Visma willen ze alleen het beste van het beste. "Het zijn echt precisiemannetjes. Het gaat om millimeters bij hun zadel, maar ook grammen in voeding. Ze vertrouwen me echt wat ik doe in de keuken. Dan kunnen ze het loslaten, maar soms controleren ze het ook, hoor. Dan wegen ze het nog een keer na, want ze willen zeker weten dat het klopt."
- Photo BB/Cor Vos © 2021