Puck Pieterse geklopt door Laura Stigger in shorttrack Val di Sole, Belgen verrassen bij de mannen

Puck Pieterse greep in Val di Sole net naast de zege in de wereldbeker shorttrack. Luca Schwarzbauer was de snelste bij de mannen.

Het Italiaanse skioord Val di Sole is dit weekend het decor van de vierde manche van de wereldbeker mountainbike. Vrijdagavond vond de shorttrace plaats, die slechts 20 minuutjes duurt. De uitslag bepaalt de startpositie van de crosscountry wedstrijd op zondag.

Bij de vrouwen demarreerden Puck Pieterse en Laura Stigger in de slotronde. Pieterse begon al vroeg haar sprint en leek op weg naar de zege. Op de streep werd ze echter nog geklopt door haar Oostenrijkse concurrente. Wereldkamioene Pauline Ferrand-Prévot bolde enkel seconden later als derde over de finishlijn. De Nederlandse Anna Terpstra werd 15e.



Ook bij de mannen brak de wedstrijd pas in de slotronde open. De Duitser Luca Schwarsbauer haalde het na een lange sprint. Alan Hatherly en Joshua Dubau mogen mee op het podium. De Belgen Pierre De Froidmont en Jens Schuermans deden het verassend genoeg en eindigden op de plekken vier en vijf.

Nieuws
  • Foto: Twitter/Eurosport Nederland