Nederlandse mountainbiker David Nordemann (26) zet punt achter carrière

David Nordemann heeft op zijn 26e beslist om te stoppen met mountainbiken. Hij kijkt uit naar nieuwe uitdagingen.

De regende Nederlandse kampioen crosscountry David Nordemann houdt het mountainbiken voor bekeken. Dat liet de Nijmegenaar weten via Instagram.

"Ik had eerder al enkele keren overwogen om mijn professionele carrière te beëindigen", schreef hij. "Ik ging altijd door omdat ik niet op een dieptepunt wilde stoppen. De afgelopen weken ben ik gaan beseffen dat ik aan een nieuw hoofdstuk in mijn leven wil beginnen."



Nordemann fietst wel nog steeds graag en blijft veel trainen. "Maar ik heb niet meer de motivatie om te vechten in de wedstrijden. Ik vond het erg leuk om deel uit te maken van het team van Bart Brentjtes en samen met mijn vrienden de wereld rond te reizen."

"Nu is die tijd voorbij en kijk ik uit naar een nieuw hoofdstuk in mijn leven met nieuwe uitdagingen. Ik wil het teammanagement, Petra en Bart bedanken voor de 7 jaar die ik bij het team heb doorgebracht. Er waren veel ups en downs, maar ik herinner het vooral als een geweldige periode in mijn leven."

Carrière

Nordemann was zeker geen wereldtopper, maar wel een verdienstelijk mountainbiker die enkele knappe resultaten behaalde. Zo is hij de huidige Nederlandse kampioen en haalde hij als belofte in 2018 brons op het WK mountainbike in Lenzerheide. Twee jaar geleden finishte hij negende tijdens de wereldbekermanche in het Amerikaanse Snowshoe.

Nieuws
  • Foto: Instagram/David Nordemann