Puck Pieterse overklast tegenstand met indrukwekkende solo in wereldbeker Val di Sole

Multitalent Puck Pieterse blijft indruk maken op haar mountainbike. In Val di Sole soleerde ze naar haar derde wereldbekerzege.

Dit weekend is het Italiaanse skioord Val di Sole het decor van de wereldbeker mountainbike, een laatste grote test richting het WK in Glasgow midden augustus. Puck Pieterse startte als leidster in de wereldbeker én kersvers Europees kampioene.

Al in de openingsronde ging Pieterse er in haar ééntje van door. Pauline Ferrand-Prévot, Laura Stigger en Alessandra Keller achtervolgden. Daarna werd het niet echt meer spannend. Pieterse bouwde haar voorsprong alleen maar verder uit.



Ferrand-Prévot vocht met de Italiaanse Martina Berta een duel uit om plek twee. In een gevaarlijke afdaling ging de Francaise echter hard onderuit, waardoor ze het podium mocht vergeten.

Pieterse finishte uiteindelijk met 52 seconden voorsprong op de nummer twee, Martina Berta. De Australische Rebecca Henderson werd derde. Wereldkampioene Ferrand-Prévot finishte achtste en de Nederlandse Anne Terpstra haalde nog net de top tien. Voor Pieterse is het al haar derde wereldbekerzege, nadat ze ook al de openingsmanche in Nove Mesto en de wereldbeker in Leogang won.

Mannen

Bij de mannen ging de zege naar Nino Schurter, die enkele weken geleden nog geschiedenis schreef met een 35e wereldbekerzege. De Zwitser demarreerde al in de eerste ronde. Enkel Sam Gaze, Luca Scharsbauer en Alan Hatherly konden volgen.



Een ronde later versnelde hij alweer en kon enkel Hatherly nog mee. In de vierde ronde rekende hij ook met de Zuid-Afrikaan af, waarna hij solo over de finishlijn reed. Mathias Flückiger knokte zich na een inhaalrace naar plek twee. De derde plaats is voor kersvers Europees kampioen Vlad Dascalu.

Nieuws
  • Foto: Eurosport/Eurosport Nederland