📸 Rustdagbeelden: Pogacar op stap met baguette in achterzak, Van der Poel in nieuw shirtje

Gisteren genoten de renners van een welverdiende rustdag in de Tour. Dat leverde grappige en mooie beelden op. Pogi en MVDP stalen de show!

Tour de France 2021 stage 2

Voor ons wielervolgers zijn rustdagen in de Tour niet fijn. Zit je net lekker in het ritme van elke dag een etappe, is er opeens geen wielrennen op tv in de middag. Gelukkig is er tegenwoordig met sociale media nog genoeg te zien. Zo lieten toppers Tadej Pogacar zich zien.

Pogi op stap met baguette

Die laatste lijkt zich steeds meer te verdiepen in de wereld van de boulangerie. Eerder leerde hij z'n ploeggenoot Mikkel Bjerg al op hilarische wijze om het woord croissant op de juiste manier uit te spreken, nu was hij op stap met een baguette.

Pogacar lijkt daarbij te beschikken over de eigenschap die enkele grote komieken ook hebben: iets wat an sich helemaal niet grappig is, is dat wel als zijn het doen. En zo is het ook van de beelden met de Sloveen die op de fiets met een baguette in zijn achterzak rijdt en er al fietsend ook nog wat happen van eet. Bekijk de beelden zelf.

Van der Poel in nieuw shirtje

Mathieu van der Poel stal op een heel andere manier de show. Zijn lunch hield hij voor zichzelf, maar hij en zijn ploeg reden op de rustdag wel in een opvallend nieuw shirtje.

In de Tour van 2021 reden ze de eerste ritten al in een aangepast shirt ter ere van MVDP's opa Raymond Poulidor, gebaseerd op diens oude ploeg Mercier, en dat gaven ze een gevolg op de rustdag van gisteren. Het shirtje is wat gepimpt (en wat meer 'flashy') gemaakt en dit is het resultaat.

Beeld: Alpecin-Deceuninck

Vandaag rijden Van der Poel en zijn ploeggenoten van Alpecin-Deceuninck weer in hun normale kloffie van vulkaanpretpark Vulcania naar Issoire. Het is een echte overgangsetappe, waarin de vluchters het zeker gaan halen. Van der Poel gaf al aan een gooi te willen doen naar de dagzege.

Pelotonpraat
  • Photo POOL/Daniel Cole/Cor Vos © 2021