📸 Lief! Tadej Pogacar zorgt ervoor dat klein meisje konijn krijgt van haar vader

Dit is nog eens een originele manier om een konijn te krijgen van je vader. Tadej Pogacar werkte er maar wat graag aan mee!

In het voetbal worden de kartonnen borden met 'Frenkie mag ik je shirtje?' inmiddels al een beetje irritant en honoreren de voetballers het ook zelden. Maar wielerfans - ook de jongsten - zijn natuurlijk veel populairder en wielrenners zelf veel leuker meer benaderbaar.

En dus gebeurde er gisteren iets mooi voor de zware bergetappe in de Tour de France naar Morzine. Een jong meisje had bij haar vader bedongen dat ze een konijn zou krijgen als ze met Tadej Pogacar op de foto zou gaan.

Het bord was snel gemnaakt (gezien het handschrift wel met wat hulp van moeder of vader zelf..) en Pogi zou geen Pogi zijn als hij niet in zou gaan op haar verzoek, hij is immers wel te porren voor wat humor.

De foto van het vergulde meisje met Pogacar werd gepost op de Instagram van UAE Team Emirates en ook gedeeld door Pogacar zelf na de etappe. Of het meisje zo blij kijkt omdat ze een konijn krijgt óf omdat ze met de Sloveen op de foto staat, is onbekend. We gaan er wel vanuit dat het konijn de naam Tadej zal krijgen.

Pogacar probeerde zelf op de Joux Plane een konijn uit de hoge hoed te toveren door op 500 meter van de top hard aan te gaan voor de bonificatieseconden en eventuele etappewinst, maar werd daarin ernstig gehinderd door twee motoren, een fotograaf en eentje van de Franse televisie. Uiteindelijk won Carlos Rodriguez de etappe.

Pelotonpraat
  • Beeld: Instagram UAE / Tadej Pogacar