📸 Bauke Mollema grapt met #glazenbolcup Thijs Zonneveld (en kan daardoor transfer naar Tour de Tietema maken)

Bauke Mollema ontbreekt helaas in de Tour, maar maakt op de rustdag wel de grap van de dag!

We hadden hem natuurlijk liever echt in de Tour de France gezien, maar Lidl-Trek koos voor andere renners. Maar Bauke Mollema z'n humeur lijkt er niet onder te lijden. Hij haalt een mooie grap uit met Thijs Zonneveld.

De journalist van het AD houdt iedere dag in de Tour zijn inmiddels befaamde #glazenbolcup, waarmee je mooie prijzen kunt winnen. Op dagen dat er koers is, moet je via Twitter de winnaar van de dag voorspellen en dan loot Zonneveld aan het eind van de dag een winnaar (als er meerdere mensen de naam goed hadden).

Op de rustdag had Thijs Zonneveld wat anders bedacht, maar misschien heeft hij er al spijt van, want een heerlijk droge Mollema ging ermee aan de haal.

Het was de bedoeling dat mensen zouden voorspellen welke renner als eerste een foto postte van zichzelf met een bakkie koffie in wielerkleding. Dat gebeurt veel tijdens het korte rondje dat de meeste renners rijden op zo'n rustdag.

De Groninger reageerde rond 9 uur 's ochtends op de tweet met een foto van hemzelf in wielerkleding en een kopje koffie. Daarbije enkel de droge tekst: Mollema #glazenbolcup #whereisbauke. We hebben een winnaar dus!

De prijs is, zoals je ziet, overigens een shirt van Tour de Tietema-Unibet, dat gisteren aankondigde een procontinentale (op een na hoogste niveau) ploeg te worden in 2024. Dus hoewel de 36-jarige Mollema nog tot en met 2026 onder contract ligt bij Lidl-Trek maakt hij toch een mooie transfer met z'n grap...

Pelotonpraat
  • Beeld: twitter Bauke Mollema