De Speld grapt met fietswissel Pogacar en faillissement Van Moof

Wat krijg je als je twee opvallende zaken uit de fietswereld combineert? Nou, bij de satirische website De Speld een heel goede grap!

Tour de France 2023 - stage 16 ITT

De Speld kennen we al sinds jaar en dag als dé satirische nieuwssite van Nederland en in de tijd van de Tour de France draait het nieuws natuurlijk alleen maar om wielrennen. Ergo: De Speld maakt ook grappen over wielrennen.

Gisteren speelde de website heel mooi in de op Tourtijdrit, meer specifiek de fietswissel van Tadej Pogacar op de Côte de Domancy. Als een van de weinige toppers wisselde de Sloveen namelijk zijn tijdritfiets in voor... een fiets van het net failiet verklaarde VanMoof.

Volgens De Speld dan... Ze maakten een fraaie fotoshop waarbij een rennende mecanicien Pogi geen racefiets geeft, maar een exemplaar van VanMoof (overeenkomst: ze zijn allebei ongeveer even duur).

In het artilel bij de fotoshop voeren ze Pogacar ook nog op. Hij zegt over de wissel: "We hadden het nog gezegd: die VanMoof is voor Majka, die vindt die dingen vet. Ik haat ze."

De hele 'quote' van Tadej Pogacar en de rest van hat grappige artikel lees je hier.

Beeld: De Speld

Als Pogacar vandaag zijn VanMoof er weer bijpakt zal hij aardig wat cols over moeten op het vehikel. De Koninginnenrit staat namelijk op het programma. In een rit van 166 kilometer krijgen de nummer twee uit het klassement en de andere renners de Col des Saisies, de Cormet de Roselend, de Côte de Longefoy en de lloodzware Col de la Loze voor de kiezen.

Pelotonpraat
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023