Huh, deden zij ook mee? 5 Behoorlijk sterke renners die de Tour uitreden, maar we niet zagen

Deze stuk voor stuk sterke renners reden de Tour uit, maar we zagen ze niet of nauwelijks in beeld. Je zult een van deze namen maar gespeeld hebben in je Tourpooltje..

Tour de France 2023 - stage 19

1) Rigoberto Uran

Er lijkt toch wat sleet op te komen bij de 36-jarige Colombiaan. In Zwitserland reed hij nog sterk met een zesde plaats in het algemeen klassement, maar in de Tour kon hij het gat dat gevallen kopman Richard Carapaz achterliet zeker niet opvullen.

Z'n beste resultaat was een 45ste plaats in de etappe van Pau naar Laruns. In de voorlaatste rit naar Le Markstein liet hij zich heel even van voren zien, maar werd hij uiteindelijk 50ste. Van iemand die ooit op het eindpodium van de Tour stond, verwacht je toch wat meer.

2) Peter Sagan

Peter Sagan is natuurlijk een van de grootste wielrenners van de 21ste eeuw met drie wereldtitels, zeven groene truien en een karrevracht aan Touretappes op zak, maar z'n afscheid voelt toch een beetje treurig aan. De Slowaak reed een anonieme Tour. In de sprints kwam hij er niet echt aan te pas. Een achtste plek in etappe elf was z'n beste resultaat. Z'n allerlaatste Touretappe ooit beëindigde hij gisteren in Parijs met een elfde plaats.

3) Søren Kragh Andersen

Tuurlijk, Søren Kragh Andersen deed absoluut z'n werk in de sprinttrein voor Jasper Philipsen, maar van een renner van zijn klasse mag je wel wat meer verwachten. Vooral ook omdat er een hoop etappes inzaten waar de Deen mee in de vlucht had kunnen zitten. In 2020 wist hij op die manier nog op fraaie wijze twee ritten te winnen in de Tour.

4) Mikel Landa

De Bask begon z'n Tour nog wel prima door in z'n eigen achtertuin in de groep der favorieten te eindigen, maar daarna kon hij geen potten breken. Z'n ploeg won drie ritten, maar zelf werd Landa uiteindelijk negentiende in het algemeen klassement. In de rit die ploeggenoot Wout Poels won, zat hij wel mee in de vlucht. Maar dat was het ook wel voor Landa.

5) Team dsm-firmenich

Jaja, we hebben zelfs een heel team in dit lijstje gezet, want op een vijfde plek na van Nils Eekhoff in de rit die Mads Pedersen won, zagen we de Nederlandse ploeg nauwelijks in beeld. Sprinter Sam Welsford kwam er niet aan te pas en ook in ontsnappingen was de ploeg nagenoeg onzichtbaar. Een totaal mislukte Tour voor dsm-firmenich.

Giro d'Italia
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023