πŸŽ₯ Jonas Vingegaard krijgt microfoon van NOS... en gooit hem meteen in de vuilnisbak!

Kersvers Tourwinnaar Jonas Vingegaard was even helemaal klaar met de vele journalisten die zich rond hem hadden verzameld.

Vandaag moet het Tourpeloton nog enkele ererondjes in Parijs afwerken, maar Jonas Vingegaard mag zich nu al winnaar van de Ronde van Frankrijk 2023 noemen. De Deen bereikte heelhuids de finish van de voorlaatste etappe in de Vogezen. Na afloop was het uiteraard heel erg druk in de perszaal.

Heel wat journalisten hadden zich rond de gele trui verzameld. Vingegaard was daar na een tijdje wel klaar mee en ging dan maar een praatje slaan met zijn oud-ploegmakker Tom Dumoulin, die tegenwoordig werkt als analist bij NOS.

Ook een rustig gesprekje met de Giro winnaar van 2017, was de Deen niet gegund. Een journalist van NOS duwde een microfoon in zijn handen. Vingegaard verwees die meteen naar de prullenmand. Dumoulin kon er om lachen en nadien volgde een kort gesprekje tussen de twee. De beelden:

De slotetappe gaat pas om 16.30 uur van start in Saint-Quentin-en-Yvelines. Na de plechtigheden met onder meer een glaasje champagne, worden er rondjes gereden langs de mooiste bezienswaardigheden in de binnenstad van Parijs. De koninklijke sprint wordt verwacht tussen 19.25 uur en 19.50 uur.

Tour de France
  • Foto: Twitter/NOS Sport