📸 Puck Pieterse showt nieuwe fiets, maar hij is nét iets te groot...

We zien Puck Pieterse dit jaar helaas niet in de Tour de France Femmes, maar ze steelt wel op haar geheel eigen wijze de show. Een heerlijke foto!

Terwijl haar ploeggenoten bij Fenix-Deceuninck zich opmaken voor de Tour de France Femmes (de ploeg heet daar overigens Fenix-Elegance en rijdt in andere shirtjes), is Puck Pieterse met heel andere dingen bezig.

Het multitalent rijdt helaas dit jaar niet in de Tour; de Amersfoortse richt zich volledig op het mountainbiken - en hoe, want ze won al de nodige wereldbekers en werd onlangs Europees kampioene.

Dat wil niet zeggen dat ze niet op de wegfiets rijdt. Voor trainingsritjes kruipt ze regelmatig op het zadel van haar racer. Gisteren was dat voor een kort en rustig ritje met haar zus Isa, die eveneens wedstrijden rijdt. Met haar zus reed de Amersfoortse een rondje van bijna 52 kilometer naar Flevoland.

Maar ergens op het parkoers wisselde ze haar Canyon in voor een heel andere fiets, die nét iets te groot lijkt voor Puck. Er zitten ook geen klikpedalen op haar nieuwe fiets, dus de wielerschoentjes moesten even uit... Onder deze schitterende foto zie je nog de Strava-post bij de rit, met meer foto's. 

Beeld: Instagram Puck Pieterse

Puck Pieterse veroverde vorige week de Nederlandse titel op de MTB en bereidt zich voor op het WK mountainbiken, dat net als de wegwedstrijden en de baanwedstrijden in het Schotse Glasgow plaatsvindt.

Het cross country-mountainbiken staat van 9 augustus tot en met 12 augustus op het programma. Woensdag 9 augustus is er een team relay, de dag erna de shorttrack-race en zaterdag 12 augustus is het tijd voor de hoofdmaaltijd: de lange wedstrijd.

Pelotonpraat
  • Beeld: Strava Puck Pieterse