Jonas Vingegaard ook in Vuelta, Jumbo-Visma weer met sterrenploeg aan de start

Jonas Vingegaard heeft na de Tour de France nog één groot doel in 2023: de Vuelta a España. Jumbo-Visma start ook in Spanje met een topploeg.

Tour de France 2023 - stage 20

Vingegaard bevestigde in gesprek met Marca dat hij afreist naar Barcelona voor de derde grote ronde van het jaar. Daar treft hij onder anderen Juan Ayuso, Remco Evenepoel, Geraint Thomas en ploegmaat Primoz Roglic. Het doel is duidelijk: Jumbo-Visma wil in 2023 alle grote rondes in één jaar winnen.

Daar wordt alles voor in het werk gesteld. Naast kopmannen Roglic en Vingegaard zijn ook de helpers van topniveau. Zo wil Sepp Kuss ook naar de Vuelta als hij volledig is hersteld van de Tour, waar hij gisteren ten val kwam. De Amerikaan reed ook al de Giro.

Verder op de voorlopige lijst met renners: Wilco Kelderman, Tobias Foss, Attila Valter, Milan Vader, Gijs Leemreize, Robert Gesink en Koen Bouwman. Wat opvalt is dat hardrijders van het type Laporte/Van Hooydonck ontbreken in de (voorlopige) selectie. Iemand die graag dubbelt is Dylan van Baarle, want de Nederlands kampioen reed in 2020, 2021 en 2022 zowel de Tour als Vuelta.

Nieuws
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023