Van der Poel na eerste volledige Tour: 'Ik ben niet tevreden, maar gelukkig kom ik er terug door en voel ik me beter'

Mathieu van der Poel deed een goede lead-out, maar Jasper Philipsen werd op de Champs-Élysées enigszins verrast door de concurrentie.

Tour de France 2023 - stage 19

Na afloop van de etappe die Jordi Meeus uiteindelijk won deed Van der Poel zijn verhaal tegen de NOS. "Het is jammer, maar je kan zeker niet altijd winnen, hè? Voor mij persoonlijk ging het best oké. Er zat weer terug power in de benen om een lead-out te doen. Ik ben in elk geval beter geworden tijdens de Tour, maar de tweede week heb ik wel echt afgezien omdat ik me niet goed voelde."

Hoe kijkt hij terug op de eerste Tour de France die hij heeft uitgereden? "Ik kom er terug door en voel me een stuk beter. Hopelijk is dat een goede paramater voor het WK. Als ploeg hebben we fantastisch gereden. Met ons type renners konden we niet veel beter dan dit, maar zelf ben ik niet heel tevreden over mijn prestaties."

Over twee weken volgt het WK op de weg. Het ultieme doel deze zomer voor de kopman van Alpecin-Deceuninck "Straks gaan we wat eten en drinken met de ploeg", aldus Van der Poel. "Dan rijd ik twee criteriums en dan ga ik richting het WK. Misschien nog een paar trainingssessies en nog een langere training om mijn lichaam geactiveerd te houden."

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023