Vingegaard over bezoekje aan Van Aert: 'Hij is een van mijn beste vrienden'

De festiviteiten zitten er vanavond op voor Jonas Vingegaard en krijgt hij eindelijk de tijd om thuis te relaxen.

Tour de France 2023 - stage 21

In gesprek met Het Laatste Nieuws vertelt hij dat nog niet alles bezonken is. "Maar dat komt nog wel. Na vorig jaar wist ik natuurlijk wat het betekent om de Tour te winnen. Het blijft zo groot. Om nu voor de tweede keer op rij winnen... Dat is ongelooflijk. Weinig renners hebben me dat voorgedaan. Ik ben erg trots."

Woensdag werd Vingegaard gehuldigd in Kopenhagen, waar net als vorig jaar duizenden mensen hem kwamen toejuichen. Vandaag zijn er nog festiviteiten rondom hem in woonplaats Hillerslev. "Eenmaal thuis ga ik relaxen. Gewoon relaxen. Met het gezin. Donderdagavond zal ik thuis zijn."

Wout van Aert

Toch had Vingegaard tijd voor een bezoek aan Wout van Aert, die uit de Tour de France stapte om bij de geboorte van zijn tweede kind te zijn. "Het was jammer, maar tegelijk fantastisch dat hij er niet bij kon zijn in Parijs. Natuurlijk hadden wij hem er graag bij gehad, maar er zijn belangrijkere dingen dan de Tour. De Tour verlaten om bij de geboorte te zijn, was de juiste keuze."

"Wout is een van mijn beste vrienden. Ik ben heel blij voor hem met zijn tweede zoontje. We hadden een speciaal truitje mee uit Parijs en dat wilde ik hem graag geven. Wout zag er goed uit, niet al te moe. Al was hij wel verrast door ons bezoekje - hij had het niet verwacht."

Nieuws
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023