Rickaert over kritieken (en bedreigingen): 'Van der Poel lacht ermee, Philipsen trekt het zich wel aan'

Jonas Rickaert was een belangrijk onderdeel in de sprinttrein van Jasper Philipsen. Een trein die de nodige kritiek kreeg te verduren.

Tour de France 2023 - Stage 19

Van algemene kritiek tot doodsbedreigingen kreeg Jasper Philipsen tijdens en na de Tour de France. Door opmerkingen over het WK, maar ook door zijn manier van sprinten. Hoe belachelijk en triest ook zijn bedreigingen de nieuwe regel voor mensen die boven het maaiveld uitsteken. Voor politici, artiesten en voetballers, maar ook voor wielrenners. Bij Alpecin-Deceuninck maakte Philipsen het mee, maar ook Mathieu van der Poel weet wat het is.

Hun ploegmaat Jonas Rickaert vertelt erover in de podcast Vals Plat. "Jasper en Mathieu zouden eens moeten openbaar maken wat voor privéberichten ze krijgen op Instagram en Twitter. En voor een Wout van Aert geldt waarschijnlijk hetzelfde. Dat zijn berichten als: in Parijs gaan we je klappen. Ik snap dat echt niet."

Rechtdoor rijden

De kopmannen van Alpecin-Deceuninck reageren daar op hun eigen manier op. "Mathieu lacht ermee en zegt dan tegen ons: 'Moet je zien wat ik weer heb gekregen.' Jasper trekt zich het wel aan, die is ermee bezig. Die zit nog niet lang op dat topniveau van Mathieu, die misschien al vanaf zijn achttiende zulke berichten krijgt."

Philipsen is ook bezig met de kritiek die hij kreeg dat hij een unfaire sprinter is en hij te veel van zijn lijn afwijkt. Net als Rickaert zelf overigens. "Ik heb zelf mijn Twitter verwijderd. Ik kon de commentaren die we kregen niet meer lezen. Dat we bijvoorbeeld geen meter rechtdoor rijden. Ik zou willen antwoorden. Dat mag ik dan niet doen, maar ik kan het niet laten. Daarom heb ik gezegd: weg ermee."

Nieuws
  • Photo by Nico Vereecken / Photo News