Demi Vollering vol ongeloof en frustratie na tijdstraf: 'Als ze het zo willen doen...'

Demi Vollering kende een teleurstellende etappe. Ze kreeg een tijdstraf van 20 seconden omdat ze te lang achter de auto heeft gehangen.

Tour de France Femmes stage 5

Nadat Vollering lek reed, kwam ze terug achter de auto, waarbij door ploegleider Danny Stam gevaarlijke acties niet werden geschuwd. Zo reed hij langs de karavaan met Vollering achter de auto, terwijl het normaal is dat renners die terugkeren van auto naar auto rijden. Het leverde een reprimande op, maar na de etappe bleek dat Vollering ook een tijdstraf aan haar heeft gekregen van twintig seconden.

In plaats van een voorsprong heeft ze nu een achterstand op haar grootste concurrente Annemiek van Vleuten. Na afloop vernam ze dat van Sporza. "Huh? Oh, wow. Dat moet dan geweest zijn toen ik lek ben gereden? Ik heb toch maar een klein beetje achter de auto gehangen? Daarna ging ik er meteen voorbij."

Vreemd

Vervolgens ging de Nederlandse dieper erop in en liet ze blijken wat ze echt ervan vindt. "Volgens mij deed ik niets verkeerd. Ik vind dit heel bijzonder. Ik vind het komisch. Ik heb al heel het jaar het gevoel... Het voelt een beetje vreemd, maar als ze het zo willen doen..."

"Ik kan nu niets meer doen. Het is jammer, maar ik weet niet zo goed wat ik hiermee moet. Het is enorm balen. Ik werk keihard om mijn dromen te realiseren. Als dat dit soort zaken gebeurt, dan is dat niet zo leuk."

Nieuws
  • Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos © 2023