Evenepoel na derde winst San Sebastián: 'Wist dat Bilbao snel is, beetje verrast door mijn eigen sprint'

Remco Evenepoel won voor de derde keer in zijn loopbaan de Clásica San Sebastián. Hij versloeg Pello Bilbao in een sprint met twee.

Classica San Sebastian 2023

Al op zo'n zeventig kilometer van de meet trok Evenepoel ten aanval. Dat was niet zo uitgedacht. "Het plan was niet echt om zo vroeg te gaan, maar ik voelde dat ik zonder veel ploegmaats zou komen te zitten", verklaarde hij na afloop. De aanval als de beste verdediging dus.

De wereldkampioen kreeg drie renners met zich mee: Aleksandr Vlasov, Alberto Bettiol en Pello Bilbao. "Een supergroepje. Zij waren de perfecte mannen om mee op pad te gaan." Enkel Bilbao kon Evenepoel volgen op de laatste steile puist. "Ik weet dat hij snel is en was een beetje verrast door mijn eigen sprint, maar ik had nog supergoede benen voor de sprint."

Evenepoel houdt van koersen in Baskenland. "Al schreeuwden de fans vandaag meer voor Bilbao, maar dat begrijp ik. Hij is een Bask. Dit is supergoed voor het hoofd en voor de motivatie voor Glasgow." Volgende week staat Evenepoel als een van de drie kopmannen aan de start namens de Belgische ploeg, die in de breedte verreweg de beste renners heeft.

Nieuws
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 202c