🎥 Je hebt een Formule 1-auto nodig om Wout van Aert bergop in te halen..

Hoe kun je Wout van Aert bergop inhalen als hij op stoom raakt? Max Verstappen weet het antwoord: in een Formule 1-auto!

De Grand Prix van Spa-Francorchamps wordt vandaag gereden en in aanloop daarnaartoe pakte Red Bull uit met een mooi filmpje waarin ze hun boegbeeld Max Verstappen enkele tips geven om de race op het circuit in de Ardennen te kunnen winnen.

Gezien de dominantie van Verstappen in de Formule 1 heeft hij die tips eigenlijk niet nodig, maar wij als wielerliefhebbers kunnen ons natuurlijk wel helemaal scharen achter de eerste tip.

Die luidt namelijk: 'Get race ready with Wout van Aert'. Terwijl de tekst in beeld verschijnt, zie je Wout van Aert, op de fiets, worden ingehaald door de bolide van Verstappen. Je bekijkt het filmpje hieronder (als-ie 'm niet weergeeft, even doorklikken - excuses voor het ongemak, dat ligt aan Instagram..)

Red Bull is een privésponsor van Wout van Aert. Hij rijdt z'n wedstrijd bij Jumbo-Visma met een helm van het energiedrankje. De Oostenrijkers sponsoren nog meer wielrenners, zoals bijvoorbeeld Tom Pidcock en Blanka Vas. Ook BORA-hansgrohe heeft een partnerschap met Red Bull.

WK Glasgow

Wout van Aert reed afgelopen week ook in de Ardennen - hij passeerde zelfs in Spa. Samen met oud-prof Jan Bakelants reed hij een 182 kilometer lange trainingsrit met 2700 hoogtemeters om zich klaar te stomen voor het WK in Glasgow dat voor komende zondag op het programma staat.

Op het WK is Wout van Aert samen met Remco Evenepoel kopman van een op papier ijzersterke Belgische ploeg. Van Aert zal ook de tijdrit voor z'n rekening nemem - samen met Remco Evenepoel. De rit tegen de klok om de regenboogtrui staat voor de donderdag na de wegwedstrijd op het programma.

Pelotonpraat
  • Beeld: Red Bull