🎥 Ploeggenotes grappen met 'huilerige' Demi Vollering tijdens overwinningsspeech Tour de France Femmes

Wie het vrouwenwielrennen volgt, weet dat Demi Vollering de tranen snel laat lopen. Het is binnen de ploeg ook een running gag, zo blijkt.

Het is een goed gebruik in de wielersport dat de winnaar of winnares van een etappe of etappekoers 's avonds bij het eten een speech geeft ten overstaan van zijn/haar ploeggenoten en het personeel van de ploeg. Ook Demi Vollering deed dat dus na haar zege in de Tour de France Femmes.

Nu is het bekend van Demi Vollering dat bij haar de tranen altijd snel komen. Bij interviews na de wedstrijd is er vaak een traantje of hoor je in haar stem dat ze geëmotioneerd is. Helemaal niks mis mee natuurlijk, maar het is ook haar ploeggenotes opgevallen.

Zoiets wordt dat in een sportteam al snel een running gag en bij SD Worx is dat niet anders. Als Vollering met haar speech wil beginnen, reikt Lotte Kopecky haar nog voor er een woord gesproken is al een servet aan om de mogelijke tranen te drogen.

Wanneer Vollering het dan tijdens de speech daadwerkelijk even te kwaad lijkt te krijgen, herhaalt Christine Majerus dat. Hieronder bekijk je het hele filmpje.

We hopen dat Demi na haar eerstvolgende wedstrijd de vreugdetranen weer de loop kan laten gaan, want dat zou betekenen dat ze wereldkampioen is geworden. Zondag 13 augustus staat de titelstrijd op het programma in Glasgow. Vollering rijdt ook de tijdrit en die staat de donderdag voor de wegrit op het programma.

Pelotonpraat
  • Beeld: Twitter SD Worx