🎥 Boem! Flinke kettingbotsing bij volgwagens in Ronde van Polen

Danny Stam reed in de Tour de France Femmes gevaarlijk door de caravaan, maar in de Ronde van Polen ging het echt mis!

We zien het peloton regelmatig over elkaar heen liggen bij een massale valpartij, maar eigenlijk gaat het met de volgauto's wonderbaarlijk weinig mis. In de chaos achter de koers zijn de ongelukken op een hand te tellen.

In de vierde rit van de Ronde van Polen was dat anders. De ploegleidersauto van Human Powered Health ging in de ankers en daar had de neutrale wagen met bandensponsor Vittoria prominent op de zijkant niet helemaal op gerekend.

De jurywagen erachter nog minder, want op de beelden kun je zien dat die er vol opknalt. Daarachter kunnen de auto's van Lotto-Dstny en Jumbo-Visma gelukkig een echte massale 'autovalpartij' voorkomen. Het blijft bij drie keer blikschade.

De Ronde van Polen duurt nog tot en met vrijdag. De etappe van gisteren werd gewonnen door Rafal Majka na een sprint bergop. Matej Mohoric rijdt in de leiderstrui.

De rit van vandaag is een kolfje naar de hand van de sprinters. Olav Kooij is een van de kanshebbers. De Zuid-Hollander zal na vandaag afstappen om zich naar Schotland te vervoegen, waar hij zondag aan de start verschijnt van het WK.

Pelotonpraat
  • Beeld: Twitter Tigodnyk NIE