📸 Hier slaapt de Belgische WK-selectie: luxekasteel op het Schotse platteland

De Belgische wielerbond lijkt wat meer budget te hebben dan de KNWU... Een fraai onderkomen voor Van Aert, Evenepoel en co!

Waar het voor de Nederlandse bondscoach Koos Moerenhout vooral zaak is dat het er geen pesterige pubers in de buurt zijn om op de deur van Mathieu van der Poel te kloppen, daar groeien de bomen in België tot in de hemel. De bond huurde een fraai hotel af voor de Belgische wegploeg.

In de podcast De Grote Plaat zei Moerenhout dat 'de KNWU niet het budget van de KNVB heeft', maar dat de Nederlandse equipe een 'prima hotel' heeft in Glasgow. De Belgen hebben wel wat beters dan alleen een 'prima' hotel.

Remco Evenepoel, Wout van Aert en de andere renners vertoeven namelijk in een kasteel dat door de Hilton-groep grondig werd gerenoveerd (kosten: 14 miljoen) tot een luxueus hotel. Dat kasteel bevindt zich ook niet in Glasgow, maar op het Schotse platteland, een half uur van de stad.

Dat maakt het voor de Belgen wat makkelijker om te trainen en bijkomend voordeel voor Van Aert en Evenepoel: ze zitten veel dichterbij het tijdritparkoers.

TV-kok

Het zal ze bovendien aan niks ontbreken, want het hotel is van alle gemakken voorzien. Hoewel ze waarschijnlijk een eigen kok meenemen, is dat niet per se nodig, want de Britse TV-kok Nick Nairn, bekend van Ready Steady Cook, baat er het restaurant uit.

In het hotel is ook een uitgebreid welnesscenter en bang voor lawaaimakers hoeven ze niet te zien: het kasteel beschikt over een landgoed van maar liefst 4 hectare. Hieronder zie je wat foto's van het onderkomen van de Belgen.

Beeld: Double Tree Dunblane by Hilton
Beeld: Double Tree Dunblane by Hilton
Beeld: Double Tree Dinblane by Hilton

De Belgische wegploeg die zondag in actie komt, bestaat naast kopmannen Remco Evenepoel, Wout van Aert en Jasper Philipsen uit Victor Campenaerts, Frederik Frison, Nathan Van Hooydonck, Tiesj Benoot, Yves Lampaert en Jasper Stuyven. Van Aert en Evenepoel zullen vrijdag dus ook in actie komen in de tijdrit.

Pelotonpraat
  • Beeld: Double Tree Dunblane by Hilton