📸 Oeps.. Regenboogtruitjes bij prijsuitreiking te klein voor de spierbonken van de teamsprint

Ze veroverden hun zoveelste titel op de teamsprint, maar blijkbaar hebben ze bij de UCI nog steeds de maten van Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland en Roy van den Berg niet..

UCI 2023 World Championship track Day-2

De Nederlandse teamsprinters Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland en Roy van den Berg veroverden gisteren op het velodroom in Glasgow hun vijfde wereldtitel op de teamsprint. In een razendspannend duel met Australië versloegen ze de equipe van Down Under met slechts driehonderdste van een seconde verschil.

Zoete wraak voor vorig jaar, want toen ging de titel voor het eerst sinds tijden niet naar het Nederlandse trio. het verschil toen in, in het nadeel van Nederland? Vierhonderdste van een seconde.

Maar daarvoor was er dus wel een lange Nederlandse hegemonie van vier wereldtitels achter elkaar. En ook individueel sleepten Lavreysen en Hoogland de nodige regenboogtruien binnen.

Je zou dus denken dat ze bij de UCI hun maten inmiddels panklaar hebben liggen en weten dat ze even een wat grotere regenboogtrui moeten hebben voor liggen voor de podiumceremonie dan wanneer pakweg Julian Alaphilippe zondag de wegwedstrijd wint.

Maar nee, op onderstaande foto van de prijsuitreiking is te zien dat Lavreysen z'n adem in lijkt te moeten houden om het kleinood te passen en Hoogland krijgt 'm helemaal niet aan.

Voor Roy van den Berg zit als ultieme spierbonk en dus startrenner van de teamsprint het WK er nu op. Lavreysen komt nog in actie op de individuele sprint en de keirin. Hetzelfde geldt Hoogland, maar die pakt ook de kilometer tijdrit er nog bij. Hij is tweevoudig wereldkampioen in die discipline.

WK
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023