🎥 Pijnlijk momentje voor mechanieker Tim: Nederlandse baancoach negeert z'n high five...

De Nederlandse teamsprinters veroverden het goud op het WK, maar vlak daarna voltrok zich een klein high five-drama!

Gisteravond veroverden de Nederlandse teamsprinters hun vijfde wereldtitel (maar nog steeds gaf de UCI ze te kleine regenboogtruitjes bij de prijsuitreiking). Ze klopten de Australiërs met driehonderdste verschil. Reden tot uitzinnige vreugde, en een mislukte highfive...

Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland en Roy van den Berg waren zelf uiteraard door het dolle heen, maar dat gold ook voor hun Britse coach Mehdi Kordi. Hij was zelfs zo blij dat hij in alle vreugde niet doorhad dat KNWU-mechanieker Tim de Boer dat met hem wilde vieren.

Het leverde een klassiek gevalletje 'don't leave me hanging' op. De Boer stak zijn hand in de lucht voor een high five, maar die heeft de uitzinnige Kordi nooit gezien. De Schotse regie van het WK toonde het daarna ook nog eens in slowmotion. Een pijnlijk, maar ook grappig momentje.

Kordi krijgt (hopelijk) nog alle kans om het goed te maken met De Boer, want met Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland is er natuurlijk ook kans op goud in de individuele sprint, de keirin en de kilometer tijdrit. Dus Mehdi, als een van de twee goud wint, eerst even checken of Tim niet een high five wil van je!

Pelotonpraat
  • Beeld: Screenshot Sporza