De kenners spreken: een overzicht met sterrenlijstjes voor het WK van vandaag

Na dit overzicht zie je sterretjes. Wie wordt het meest genoemd als favoriet? We maakten een sterrenoverzicht voor het WK van vandaag.

UCI World Championships Cycling 2023 road training

Sterren geven, het hoort bij wielrennen zoals een versierde dennenboom bij Kerst. Voor aanvang van iedere grote wedstrijd gaan (zelfbenoemde) wielerkenners met een favorietenlijstje in de weer.

Wij struinden het internet af en vonden op Twitter de nodige lijstjes met sterren van mensen die op het sociale medium de nodige volgers hebben en er dus wel kijk op zullen hebben. Uiteraard namen we ook nog even een kijkje bij onze zuiderburen, want bij de nationale sportzender van koersland bij België zullen ze er toch wel het meeste kijk op hebben? Na dit overzicht zie je sterretjes!

Sporza behoorlijk chauvinistisch

Bij Sporza lijkt er geen twijfel: een landgenoot gaat er met de regenboogtrui vandoor. Eigenlijk geen verrassing als je naar het commentaar luistert bij wielerwedstrijden... Wel enigszins verrassend: de ene ster voor Trentin.

Beeld: Sporza

Bij Cyclingtakes geen Belgen met de meeste sterren

Ook bij Domestique prijkt Pogacar bovenaan

Een account dat alleen maar wielervoorspellingen doet, zet MVDP bovenaan

Een behoorlijk verrassende topfavoriet van Max

In de 'The Worlds of Interval' zet Wielervoorspelling Van der Poel uiteraard bovenaan

En we doen zelf ook een duit in het zakje

We zien onszelf ook maar even als kenners, dus wij deelden gisteravond na koortsig overleg ook onze sterren uit na nog eens zorgvuldig in de glazen bol te hebben gekeken kwamen wij tot dit lijstje.

Krijgt er iemand gelijk van al deze waarzeggers? We gaan er vanuit dat toch wel iemand de winnaar van vanmiddag heeft aangewezen. Zoniet dan gaan we naar goed Maarten Ducroitiaans gebruik een stuk uit het tapijt of een andere vorm van vloerbedekking eten. Hoe dan ook, een fijn WK!

WK
  • Photo: Gregory van Gansen/PN/Cor Vos © 2023