🎥 Prachtig om te zien! 80-jarige Amerikaan dolblij met z'n wereldtitel Gran Fondo

James McDonald was één van de vier deelnemers in de categorie 80+, maar dat maakt het filmpje zeker niet minder mooi!

Op het Super WK staan een hoop onderdelen op het programma waar normaal gesproken minder aandacht voor is. Zo is het bij het baanwielrennen mooi om te zien dat de parawielrenners door het 'normale' baanprogramma heen geweven zitten.

Er is ook wat meer aandacht voor het WK Gran Fondo, zeg maar een WK voor amateurs. Deze wedstrijden worden gereden in leeftijdscategorieën en heel wat bekende namen.

In een eerder artikel schreven we al dat Aleksandr Vinokoerov de titel bij de 50-plussers greep, Johnny Hoogerland de wereldtitel in de categorie 40-44 pakte en Jeannie Longo de regenboogtrui in de categorie tot 69 bij de dames voor zich opeiste.

Maar in het filmpje hieronder zie je James Macdonald, een 80-jarige Amerikaan die zich vanaf nu ook wereldkampioen mag noemen. Hij was de beste in de categorie 80-84. De UCI zette een mooi filmpje op Instagram waarin we de dolblije Amerikaan uit Williamsburg, Virginia zien.

(Het is goed mogelijk dat je om het filmpje te zien even moet doorklikken naar Instagram, excuses - maar het ligt niet aan ons, is iets van Instagram..)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door UCI (@uci_cycling)

James was overigens door alleen te starten al bijna zeker van een medaille, want in de categorie 80-84 deden vier oude knarren mee. Macdonald haalde het in een sprintje voor de Brit John Jones. Diens landgenoot Robert McGowan werd op bijna een half uur derde. De arme Oostenrijker Herbert Lackner greep op een uur achterstand naast het eremetaal.

Niet iedereen mag zomaar meedoen aan een WK Gran Fondo. Je moet je daarvoor kwalificeren door in vooraf aangewezen Gran Fondo's (die deel uitmaken van de Gran Fondo World Series) bij de beste 20 procent van je leeftijdscategorie te eindigen.

Pelotonpraat
  • Beeld: Instagram UCI