Bondscoach Moerenhout: 'Mathieu ging tijdens protestactie voor grote boodschap naar binnen bij Schotten'

Na Tom Dumoulin heeft ook Mathieu van der Poel nu z'n eigen bijzondere poepincident. De protestactie kwam goed uit!

UCI World Championships Cycling 2023 men elite

Mathieu van der Poel werd vandaag na een fantastische solo wereldkampioen wielrennen. Alsof de valpartij in de Schotse regen nog niet genoeg dramatiek was, vertelde Koos Moerenhout na afloop ook een ander apart verhaal aan de verzamelde pers.

Dat deed AD-journalist Arjan Schouten, die aanwezig is in Glasgow, uit de doeken in een tweet. Hij schrijft dat Moerenhout vertelde dat hij Van der Poel tijdens het oponthoud vanwege activisten die zich aan het wegdek hadden vastgelijmd de wc opzocht voor een grote boodschap.

"Hij is daar even het huis van een paar Schotten in geweest", beschrijft Moerenhout het voorval. Daarmee zat Van der Poel er heel wat gerieflijker bij dan die andere Nederlandse wielrenner met een poepincident. Waar Van der Poel een wc tot z'n beschikking had moest Tom Dumoulin het in de Giro van 2018 doen met een berm.

NOS-journalist Robbert de Rijk liet de tweet van Schouten in Hilversum zien aan Dumoulin, die daar als analist was, en de Limburger moest er smakelijk om lachen.

Pelotonpraat
  • Photo: Gregory van Gansen/PN/Cor Vos © 2023