🎥 Ondertussen op het WK baan: Ganna verovert wereldtitel met 5 honderdsten na thriller op achtervolging

Filippo Ganna haalt het maar heel nipt van zijn Britse tegenstander, maar toch reageert het Britse publiek heel sportief. Prachtige beelden, prachtige sport!

UCI 2023 World Championship track Day-4

In Nederland zijn we natuurlijk vooral bezig met de schitterende wereldtitel van Mathieu van der Poel - op Twitter wordt er heerlijk nagenoten met mooie grappen en bewondering voor MVDP (zie dit artikel). Maar er is meer op het WK in Glasgow.

Baanwielrennen bijvoorbeeld, met een andere heel grote wielrennen: Filippo Ganna. Gisteravond stond voor hem de finale van de individuele achtervolging op het programma. Hij reed daarin tegen de Brit Daniel Bigham.

Die lag verrassend de gehele race op een ruime (voor baanbegrippen..) voorsprong. Het gat was op een gegeven moment zelfs twee seconden. Met nog een rondje van 250 meter te gaan reduceerde Ganna het al tot een seconde.

Nog steeds een gapend gat op de baan, maar de Italiaan flikte het toch. Op de meet was het verschil 5 honderdsten in zijn voordeel. Het publiek in Glasgow toonde zich zeer sportief, want ze stonden evengoed op de banken voor Ganna. Heerlijke beelden uit het velodroom!

Daniel Bigham en Filippo Ganna kennen elkaar heel goed. De Brit is bij INEOS Grenadiers in dienst als engineer en hielp in die hoedanigheid Ganna ook bij zijn voorbereiding om het werelduurrecord te verbreken.

Na zilver op de ploegenachtervolging (Denemarken was daar sneller dan Italië) en dit goud op de individuele, richt Filippo Ganna zich nu op de weg. Donderdag start hij in het nabij Glasgow gelegen Stirling om daar zijn derde wereldtitel in het tijdrijden in de wacht te slepen.

Nieuws
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023