Jumbo-Visma met mooie felicitatie voor wereldkampioen Mathieu: 'Als Nederlands team zeggen we: chapeau en wow'

Jumbo-Visma had met Wout van Aert natuurlijk een ander ijzer in het vuur, maar ze tonen zich sportief richting Mathieu van der Poel. Mooi gebaar!

UCI World Championships Cycling 2023 men elite

Het WK wielrennen wordt verreden in landenteams, maar uiteraard spelen de ploegenbelangen mee. Thuis zitten de ploegmanagers allemaal vol spanning te kijken, want zo'n regenboogtrui wil je wel in de ploeg hebben. Vanwege de eer en prestige, maar ook uit marketingoogpunt is het natuurlijk interessant.

Jumbo-Visma zal het dit jaar andermaal moeten doen zonder die prachtige trui in de wegkoersen. Ze zagen bij de geelzwarte ploeg hoe hun Belg Wout van Aert werd afgetroefd door 'onze' eigen Mathieu van der Poel.

Maar als Nederlandse ploeg deed het ze toch ook wel wat, zo bleek uit een post op hun Twitter-account. Ze staan daarin stil bij de wereldtitel van Van der Poel, maar natuurlijk ook bij de prestatie van Wout van Aert.

"Dit.Was.Knettergek. Als Nederlands team kunnen we alleen maar zeggen: chapeau en wow, Mathieu. Een dikverdiende overwinning."

En dan geadresseerd aan beide heren: "Stop alsjeblieft nooit met deze Wout vs. Mathieu-duels, jongens!"

Jumbo-Visma heeft met Tobias Foss op dit moment zelf ook een regenboogtrui in de mannenploeg, maar vermoedelijk zal de Noor zijn titel in het tijdrijden vrijdag niet gaan prolongeren. Wout van Aert doet ook een gooi naar die regenboogtrui en is samen met Remco Evenepoel en Filippo Ganna de topfavoriet.

Pelotonpraat
  • Photo: Gregory van Gansen/PN/Cor Vos © 2023