📸 Grappige cartoon van 'De Grote Drie' als band: gitaristen Van der Poel & Van Aert en drummer Pogacar

Een treffende cartoon omdat Van der Poel, Van Aert en Pogacar de rocksterren van het wielrennen zijn! Het is een schitterende driemansband (al zou je er nog iemand bij kunnen zetten).

UCI World Championships Cycling 2023 men elite

Net als in het Vlaamse voorjaar kleurden 'De Grote Drie' de koers in het WK op de weg van afgelopen zondag. In Glasgow stonden ze na een loodzware koers samen op het podium: Mathieu van der Poel op het hoogste treetje, geflankeerd door Wout van Aert (tweede) en Tadej Pogacar (derde).

Deze drie zijn de rocksterren van het huidige wielrennen, zeker als het om eendagswedstrijden gaat. Ze maken van koersen zo'n spektakel dat het de makers achter de Pro Cycling Trumps ertoe bracht ze als band af te beelden.

In een grappig gifje zien we Tadej Pogacar als drummer, Mathieu van der Poel als gitarist en Wout van Aert als basgitarist (als onze muzikale kennis ons niet in de steek laat).

Overigens zou je Mads Pedersen nog als vierde bandlid kunnen toevoegen, want hij werd afgelopen zondag vierde en stond in de Ronde van Vlaanderen zelfs op het podium ten koste van Wout van Aert.

Zowel Mathieu van der Poel als Wout van Aert komen dit WK nog in actie. De Nederlander zal proberen een unieke trilogie te voltooien door naast de regenboogtrui in het veld en op de weg ook die in het mountainbiken te veroveren. Wout van Aert is vrijdag een van de topfavorieten in de tijdrit.

Pelotonpraat
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2023