📸 Bijzondere felicitatie voor Mathieu van der Poel van Baskische voetbalclub Athletic Bilbao

Mathieu van der Poel kreeg heel veel felicitaties, maar die van voetbalclub Athletic Bilbao was een bijzondere. Er is een goede reden voor hun gelukwens..

UCI World Championships Cycling 2023 men elite P

Mathieu van der Poel kreeg felicitaties vanuit de gehele wielerwereld na zijn op magnifieke wijze veroverde wereldtitel van afgelopen zondag. Jumbo-Visma postte als Nederlands team bijvoorbeeld een mooie gelukwens aan de kersverse wereldkampioen.

Maar het bleef niet bij de wielerwereld. We nemen aan dat Van der Poel ook een felicitatie van demissionair premier Rutte of Koning Willem-Alexander kreeg, maar een onverwachte felicitatie uit de voetbalwereld sprong er ook uit.

Van der Poel kreeg namelijk, in het Baskisch en in het Nederlands, de hartelijke gelukswensen van Athletic Bilbao. Die felicitatie kwam er eigenlijk dankzij de mannen van Tour de Tietema.

Dat zit zo: zij hielden bij de Tourstart in Bilbao een hooghoudwedstrijd. Waar Van der Poel een jaar eerder de bal in Denemarken nog in het water deed belanden toen hij op z'n wielerschoenen (toen nog heel..) jongleerde met de bal, won hij die wedstrijd nu op zijn sneakers.

Zijn prijs was... een shirt van Athletic Bilbao. Hij poseerde er samen met Devin van der Wiel en Josse Wester mee bij de bus van Alpecin-Deceuninck en die foto gebruikte het Instagram-account van de voetbalclub die alleen Baskische spelers onder contract heeft staan. Hieronder zie je de foto plus felicitatie.

Beeld: Tour de Tietema / Instagram Athletic Bilbao

Overigens had Van der Poel de lachers op z'n hand toen hij het shirt eens beter bekeek. De grap had te maken met de eerste drie letters van de hoofdsponsor van Athletic.. - het filmpje bekijk je via de link eerder in dit artikel.

Van der Poel kan trouwens echt wel een beetje voetballen, want hij zat als klein Mathieutje nog heel even in de jeugdopleiding van Willem II. Wij zijn blij dat hij uiteindelijk toch voor het fietsen heeft gekozen!

Pelotonpraat
  • Glasgow - Scotland - Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023