📸 Mooi! Riejanne Markus verrast Van Vleuten met petje-op-petje-af-quiz voor haar laatste WK

En Annemiek van Vleuten benadrukt ook nog maar eens dat Nederland echt wel een team is. Nou, dat blijkt inderdaad wel uit dit mooie gebaar van Markus!

Giro dÕItalia Donne 2023 stage 9

Gisteren vertelde Annemiek van Vleuten nog dat ze het in de week na de Tour de France Femmes erg moeilijk heeft gehad en veel moest huilen, maar nu ze in Glasgow is voor haar laatste WK is ze weer vrolijk.

Dat kwam niet in het minst door een leuke verrassing van teamgenootje-voor-een-dag Riejanne Markus. De renster van Jumbo-Visma maakte aan de vooravond van het WK een petje-af-petje-af-quiz voor rensters en staf over Van Vleuten om haar te eren.

Dat viel in goede aarde bij Van Vleuten, die een foto van het gebeuren twitterde waarin ze van een lieve verrassing sprak. Ze zegt dat ze sommige mensen op de foto al sinds het begin van haar carrière in 2007 kent, zoals bijvoorbeeld Marianne Vos.

Er is rond een WK altijd veel te doen over de Nederlandse vrouwen. Zeker na de afgelopen Tour de France Femmes vragen mensen zich af of het wel echt een team is. Dat het wel goed zit daarmee lijkt Van Vleuten nog eens te willen benadrukken door het woord team in hoofdletters te schrijven in haar tweet.

Op de foto zie je de selectie plus staf staan met in het midden Riejanne Markus die met haar petje-op-petje-af-quiz over Van Vleuten bezig is.

De vrouwen starten vandaag rond de klok van 13.00 uur aan hun wegrit. Net als de beloften gisteren starten ze in Loch Lomond voor een aanloop naar het inmiddels welbekende lokale circuit. Naast de Nederlandse vrouwen is Lotte Kopecky de grote favoriet. De Belgische maakte al indruk op de baan door daar twee WK-titels binnen te halen en ook een sterk omnium te rijden.

Pelotonpraat
  • Photo: Massimo Fulgenzi/SCA/Cor Vos © 202c