Wederom balende Evenepoel na finish Vuelta, deze keer vanwege dopingcontrole

Remco Evenepoel was wederom not amused na de finish. Ditmaal is een dopingcontrole de boosdoener.

Vuelta Espana 2023 - stage-2

Na de veelbesproken openingsploegentijdrit van de Vuelta ontstak Remco Evenepoel terecht in woede nadat hij en zijn teamgenoten het parkoers in het donker moesten afleggen omdat de organisatie er geen rekening mee had gehouden dat het ook weleens kon regenen in Barcelona - en dus eerder donker was.

Na de opnieuw verregende tweede etappe in Barcelona stapte Evenepoel wederom met z'n verkeerde been van de fiets. Ditmaal was in een video van Het Nieuwsblad te zien hoe hij gefrustreerd reageert als hij hoort dat hij er is uitgepikt voor de dopingcontrole. "Jullie testen me drie keer per week!", zegt hij diep zuchtend en met een blik die op onweer staat.

Voor de etappe was Evenepoel nog goedgemutst en had hij alvast een onderonsje met zijn toekomstige ploeggenoot Mikel Landa. Dat werd vastgelegd door de camera's. De ploeg van Lefevere legde de ervaren Bask vast als belangrijke pijler van de klassementsploeg rond Evenepoel.

In de rit van vandaag zijn Evenepoel en Landa nog concurrenten, maar de Belg had de steun van Landa al goed kunnen gebruiken, want in de derde rit is het direct klimmen geblazen in Spanje. Of beter gezegd: in Andorra. Want daar finisht de rit van vandaag met een meteen een pittige aankomst bergop.

Ze betwisten een slotklim met stukken van 12 en 13 procent. Voor die slotklim hebben de renners dan al de lange en zware Coll d'Ordino achter de kiezen.

Pelotonpraat
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2023