📸 Thijs Zonneveld op de fiets aangevallen door pitbull in Amerika

Amerika is Thijs Zonneveld nog niet echt goedgezind dit jaar... Eerst al een zware val in Unbound, nu kwam hij er niet zonder kleerscheuren af.

Scheldeprijs 2023 elite men

Thijs Zonneveld kwam begin juni al een gedesillusioneerd terug uit de Verenigde Staten nadat hij in de zware gravelwedstrijd Unbound hard ten val kwam en een zware knieblessure opliep - die gelukkig enigszins bleek mee te vallen. Nu is hij er weer terug, op vakantie met het gezin en om weer te gravelen. Maar andermaal gaat het niet van een leien dakje.

OP z'mn Instagram laat hij een foto zien van een aan flarden gescheurde wielerbroek. Deze keer is geen val die voor de kleerscheuren zorgde, maar een hond, zo kunnen we opmaken uit het begeleidende tekstje van Zonneveld.

De journalist van het AD die dit seizoen ook semiprof is bij BEAT Cycling schrijft namelijk "Dat doet-ie anders nooit", zei de mevrouw van de pitbull.

Beeld: Instagram Thijs Zonneveld

Uit de Strava-upload van Zonneveld bleek dat de pitbull-aanval plaatsvond tijdens een rondje in en nabij het Texaanse San Antonio. Hij reed er

Beeld: Strava Thijs Zonneveld

Net geen regenboogtrui met piraat erop

Voordat Zonneveld werd aangevallen door de pitbull deed hij afgelopen zaterdag mee aan een zware gravelwedstrijd in Nebraska. Tijdens de Gravel Worlds werd hij na een koers van meer dan 240 kilometer met over de 3000 hoogtemeters zesde.

Beeld: Strava Thijs Zonneveld

Zonneveld deed bijna 8,5 uur over de wedstrijd die werd geteisterd door regen. De start was in het donker, wat het ook nog een extra dimensie gaf. De renner van BEAT heeft alleen zijn wegfiets mee naar Amerika en reed dus op die fiets met een 'gravel set-up' - lees: wat dikkere banden met profiel.

Eerder postte Zonneveld al op social media dat hij in Florida z'n zwaarste workout van het jaar had gedaan: een bezoek aan Disneyland; hij combineert het fietsen in de States dus met een een gezinsvakantie.

Pelotonpraat
  • Photo: Gregory van Gansen/PN/Cor Vos © 2023