📸 Lotte Kopecky nieuwe Epke Zonderland? Wereldkampioene hangt aan de rekstok in regenboogtenue

Al die titels op de baan en op de weg is nog niet genoeg voor Lotte Kopecky... Ze begint nu ook een turncarrière!

Lotte Kopecky is op de fiets al een duizendpoot met haar wereldtitels op de weg én op de baan - in de winter pakte ze in het verleden bovendien af en toe nog eens een crossje mee. Maar ze verlegt haar grenzen nu zelfs naar buiten de fiets.

De Belgische wereldkampioene is aan een turncarrière begonnen, zo lijkt het. Geen eenvoudige stap voor een atleet die normaal alles uit haar benen haalt. En dat blijkt ook wel uit de foto's die ze van het turnuitstapje maakte, want na het hangen in de rekstokken had ze meteen blaren op haar handen.

"Hoe doen jullie dit urenlang", vraagt ze zich af in haar Instagram-stories bij een foto van haar beblaarde handen. Ze richt zich daarmee tot de Vlaamse turnster Nina Derwael, specialiste op de brug - ze werd in Tokio olympisch kampioen en was ook al twee keer wereldkampioen.

Kopecky houdt het even bij een discipline waarin Nederland een naam heeft met Epke Zonderland: de rekstok. Hieronder zie je de foto's van hoe Kopecky in haar regenboogtenue aan de stok slingert.

Beeld: Instagram Lotte Kopecky / Het Nieuwsblad
Beeld: Instagram Lotte Kopecky / Het Nieuwsblad

Lotte Kopecky maakte het filmpje ter promotie van het WK turnen dat van 30 september tot en met 8 soktober plaatsvindt in Antwerpen. Derwael verdedigt daar haar wereldtitel op de brug; ook Nederland heeft enkele ijzers in het vuur op het WK.

Pelotonpraat
  • Beeld: Instagram Lotte Kopecky