Jumbo-Visma-baas Plugge over gerucht Roglic: 'Primoz laten gaan? Hij is onze Koning'

Richard Plugge legt uit waarom niet Jonas Vingegaard, maar Primoz Roglic 'De Koning van Jumbo-Visma' is en ze hem absoluut niet willen laten gaan.

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - stage- 21

In de Vuelta wil Richard Plugge met zijn Jumbo-Visma een unieke trilogie volbrengen: het winnen van drie grote rondes winnen in één seizoen. Roglic won de Giro, Vingegaard de Tour en nu zijn ze allebei ingezet om de Vuelta binnen te slepen voor de ploeg.

Met die twee kopmannen zou dat voor wat reuring kunnen zorgen - in de eerste bergrit was daar al iets zichtbaar van. Bovendien was er het gerucht dat Primoz Roglic open zou staan voor een vertrek bij Jumbo-Visma; die andere supermarktploeg, Lidl-Trek, zou hem over willen nemen.

Jumbo-Visma ontkende direct en in een groot interview dat de Vlaamse krant Het Nieuwsblad had met Jumbo-Visma's directeur Richard Plugge zegt hij dat hij Primoz Roglic absoluut niet kwijt wil. Hij steekt de loftrompet over de Sloveen.

Koning Roglic

"Primoz laten gaan? Dat zou wel heel naar zijn, hij is onze koning. Volgens mij is het een onzinverhaal. Een renner moet het eerst zelf willen, voor er überhaupt over nagedacht kan worden. Het begon voor onze ploeg met hem in 2016. Hij heeft samen met Dylan Groenewegen het winnen in ons team gebracht."

Op de vraag waarom Plugge expliciet Roglic als de Koning van de ploeg noemt en niet Vingegaard is hij duidelijk. "Hij is dé leider van het team, maar dat is inmiddels Jonas ook. Roglic is iemand die met zijn veerkracht en vechtlust er altijd en overal voor gaat. Met zijn eindschot kan hij ook heel veel overwinningen halen."

Tekst gaat door onder de advertentie

Geen tweespalt

Volgens Plugge hoeven we ons deze Vuelta niet druk te maken over tweespalt binnen het team en wrevel tussen Roglic en Vingegaard. De twee zouden het elkaar absoluut gunnen denkt de eindbaas van de Nederlandse ploeg.

"De grootste persoonlijkheden in de wereld zijn zij die ook in staat zijn om het te delen met anderen. Primoz is daar een voorbeeld van. Jonas zou natuurlijk ook kunnen zeggen: ik heb twee keer de Tour gewonnen, waar hebben we het over? Maar hij is ook een grote, andere persoonlijkheid. Hij gunt het Primoz ook. Oprecht. Toen Jonas nog een jong, bleek ventje was, heeft Primoz hem heel veel lessen geleerd."

Achtergrond
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2023