Franse ploegleider: 'Sommige ploeggenoten van Evenepoel zijn ziek'

Vandaag weer een serieuze aankomst bergop in de Vuelta en een Franse ploegleider denkt te weten dat twee helpers van Evenepoel ziek zijn.

Vuelta Espana 2023 - stage 3

Zelf lijkt Remco Evenepoel nog zo fris als een hoentje. Hij pakte gisteren in de vijfde etappe van de Vuelta zes bonificatieseconden in een sprintje waarin hij de latere etappewinnaar Kaden Groves aftroefde - daarvoor verontschuldigde Evenepoel zich trouwens bij de Australiër, hetgeen een leuk onderonsje opleverde.

Maar toch zijn er ook zorgen voor Evenepoel, tenminste als we Benoit Vaugrenard moeten geloven, de Franse ploegleider van Groupama-FDJ. Die kwam gisteren in een bijzinnetje tegen de Franse Eurosport met de mededeling dat er ploeggenoten van Remco Evenepoel ziek zijn.

"We zien dat er enkele ploeggenoten (van Evenepoel, red.) een beetje ziek zijn, we zullen zien wat er morgen gebeurt. Er zal sowieso strijd zijn", zegt Vaugrenard letterlijk. In het filmpje hieronder kun je het zelf terugluisteren, als je vroeger je Franse woordjes goed hebt geleerd..

Tekst gaat door onder het filmpje 

Het is behoorlijk speculeren, maar het zou kunnen gaan om Andrea Bagioli en Louis Vervaeke. Die twee kwamen namelijk gisteren binnen op een kwartier van ritwinnaar Kaden Groves. In de etappe die de renners gisteren voorgeschoteld kregen is dat wel heel veel, zelfs als ze het rustig aan deden om de krachten te sparen.

Dat krachten sparen was wel een optie, want vandaag staat er een zware rit op stapel met aankomst op een duivelse slotklim (hier alle info daarover).

In de Giro moesten Remco Evenepoel en z'n halve ploeg opgeven vanwege een coronabesmetting. De Belg zelf won nog de tijdrit, maar zag er daar al slecht uit; diezelfde avond nog nam zijn ploeg hem uit koers vanwege de positieve coronatest.

Vuelta a España
  • Barcelona - Spain - cycling -#7 Pieter Serry (Belgien / Team Soudal - Quick Step) - Louis Vervaeke (BEL / Team Soudal - Quick Step) and Remco Evenepoel (BEL - Soudal - Quick Step) pictured during Vuelta Espana 2023 - 78th Edition - 2nd stage - Mataro - Barcelona 181,8 km - 27/08/2023 - Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2023