Belgische bonje in Vuelta: 'Er zijn renners gedeclasseerd voor zulke incidenten...'

Edward Theuns en Dries Van Gestel lagen gisteren behoorlijk in de clinch met elkaar. Hieronder de beelden en de reacties.

Vuelta Espana 2023 - Stage-5

In de eerste Vuelta-sprint had Edward Theuns het nog zo goed bekeken in de bocht waar Marijn van den Berg onderuit ging, maar gisteren was de Belg van Lidl-Trek zelf het slachtoffer van gedoe in de massasprint die andermaal werd gewonnen door Kaden Groves.

Een landgenoot van Theuns was daar debet aan. In de aanloop naar de sprint was er wat Belgisch beukwerk tussen Theuns en Dries Van Gestel, de sprinter van TotalEnergies. Bij de Britse Eurosport werd er na afloop over nagebabbeld en op het Twitter-bericht daarvan reageert Theuns zelf.

Hij schrijft dat er renners gedeclasseerd zijn voor gelijkaardige incidenten. In het filmpje van de tweet kun je zelf oordelen. Had de jury moeten ingrijpen?

Tekst gaat door onder het filmpje

Theuns reageerde ook op het incident tussen hem en Van Gestel bij de Vlaamse krant Het Nieuwsblad. "Ik heb niet echt kunnen aanzetten. Ik zat rond Groves, maar werd vastgezet door Van Gestel en moest wat ellebogenwerk gebruiken om vrij te geraken. Dan was het echter te laat om me te lanceren, ik had het gevoel dat er meer in zat. Er werd heel veel gekwakt en ze hebben me vastgezet."

Van Gestel was in een reactie wat cryptisch over het gedoe in zijn analyse van de sprint. "Het was in de hectiek wel lastig om van voren te blijven. Het ging echter wel goed en een derde plaats is niet slecht. Ik heb mijn manier om door een peloton te glijden", zei hij na afloop.

Vuelta a España
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2023