Twitteraar grapt: 'Eindelijk een Kuss die positief in het nieuws komt in Spanje'

Na de etappezege van Sepp Kuss in de Vuelta verbindt een scherpe Twitteraar daar iets aan dat de gemoederen al een tijdje bezighoudt...

Vuelta Espana 2023 - Stage-6

Op het podium na afloop van zijn etappewinst in de Vuelta viel Sepp Kuss vooral op door een champagnefles zo ongeveer helemaal te adten en was er geen een rondemiss die hij ongevraagd een zoen vol op de mond gaf, maar de naam van de sympathieke Amerikaan lijkt natuurlijk wel heel erg op een synoniem voor zoen.

En laat nu net De Kus de gemoederen in Spanje en de rest van de wereld al een tijdje bezighouden. Na de WK-finale vrouwenvoetbal gaf de Spaanse bondsvoorzitter Luis Rubiales speelste Jenni Hermoso ongevraagd een kus vol op de mond. Dat leidde not een grote rel.

In de wielerwereld zijn er natuurlijk ook genoeg relletjes, maar in dit geval komt Piebe-Guido van den Berg (die we ook kennen van schitterende liedjes op zijn Twitter-acoount, onder andere over Mathieu van der Poel) met een mooie grap: eindelijk een Kuss die positief in het nieuws komt in Spanje - al is positief in het nieuws komen doorgaans dan weer slecht nieuws voor een wielrenner... maar nu dus niet!

Sepp Kuss kan vandaag even bekomen van het adten van de champagnefles, want hopelijk wacht er voor hem en de andere mannen van Jumbo-Visma een rustig dagje in het peloton. De etappe die op het programma staat is namelijk voor Vuelta-begrippen zeer vlak. In het begin is er nog wat 'Spaans' vlak, maar de laatste 70 kilometer is het langs de kust zo plat als een pannenkoek. Sprinten dus!

Vuelta a España
  • Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos © 2023