Mooi verhaal uit de koers van Thomas De Gendt: 'Een fan sprong op de weg en legde m'n ketting er in vijf seconden weer op'

Er gebeurt nog zoveel meer dan de camera's vastleggen tijdens de koers. Thomas De Gendt komt met een mooie anekdote.

Vuelta Espana 2023 - Stage-5

Wielrenners maken van alles mee. Van de hele dag in de brandende zon tot apocalyptische hagelbuien. Ook tijdens deze Vuelta gebeurde er alweer van alles: tijdritten in het halfdonker, botsingen vlak na de finish en natuurlijk helaas ook alweer de nodige (zware) valpartijen.

Maar we zien lang niet alles. En dan is er gelukkig social media, waaroop renners soms hun eigen kleine verhalen uit de koers delen. Thomas De Gendt is altijd goed voor wat mooie tweets. Meestal zijn het grappen en grollen, maar na de knotsgekke rit van gisteren deelde hij iets wat hij meemaakte onderweg.

De Belg van Lotto-Dstny kreeg in het gekkenhuis van de eerste koersuren, waarin de omvangrijke groep met latere winnaar Sepp Kuss al wegreed, met panne te maken. Z'n ketting vloog eraf. Maar nog voor hijzelf of de mecanicien in actie kon komen, was het alweer gefixt.

Een fan sprong namelijk op de weg en en legde de ketting er binnen vijf seconden weer op, terwijl hij De Gendt toeriep dat die een machine was (of had de fan het over zichzelf...) en hem een zetje gaf. De Gendt bedankt de anonieme fan hartelijk voor het verhelpen van het euvel.

De Gendt komt vandaag zowaar geen enkele gecategoriseerde klim tegen. De etappe die op het programma staat is namelijk voor Vuelta-begrippen zeer vlak. In het begin is er nog wat ‘Spaans’ vlak, maar de laatste 70 kilometer is het langs de kust zo plat als een pannenkoek. Sprinten dus!

Pelotonpraat
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2023